Kiinnostuin shampoottomasta hiustenhoidosta törmättyäni netissä aiheesta kirjoitettuun blogiin. Olen nyt parin kuukauden ajan mennyt vähemmillä shampoopesuilla ja reilun viikon ajan täysin ilman shampoota.

Päätin aloittaa aiheesta itsekin blogin ja raportoida hiustilannetta tästä eteenpäin. Ihan untuvikko vielä tämän asian saralla mutta koko ajan oppii lisää.

Shampoosta luopumisen lisäksi olen lopettanut perinteisten hiusvärien käytön ja siirtynyt hennaan. Nyt on pari hennauskertaa jo takana ja eron todellakin huomaa.

Koska päädyin hennavärjäykseen nimenomaan aineen hoito-ominaisuuksien vuoksi enkä niinkään sen punaisen värin, valitsin valiiksi sekoitetun värin (Sante) ja sieltä sävyn terra joka oli lähinnä omaa sävyäni. Ilmeisesti on olemassa myös jotain ns. väritöntä hennaa jolla saa hoitavuuden täysin ilman sävytystä mutta koska hiuksissani on paljon eri värejä, raitoja ja juurikasvua, tahdoin hiukan sävyä tasoittamaan väriä kauttaaltaan. Punaisuutta hiuksissa ei juurikaan ole, ulkona auringonpaisteessa ehkä hieman kuparinpunaisuutta näkyvissä mutta aika ruskealta noin muuten näyttää.

Tässä kuva (harjaamattomista) hiuksistani ennen hennausta ja shampootonta elämää. Pidän hiuksia usein nutturalla josta syystä ovat noin käkkäräiset. Kuten näkyy, väriä löytyy jos jonkinlaista, hiukset ovat myös latvasta hyvin kuivat.